Αποζημίωση μαμούθ σε στέλεχος της ΔΕΗ

Αποζημίωση μαμούθ σε στέλεχος της ΔΕΗ

Αρ. Πρωτ. 10358/18.05.2010

Προς Υπουργούς:

- Οικονομικών

- Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας & Ναυτιλίας

Οι περικοπές των μισθών και των δώρων των Ελλήνων εργαζομένων, η μείωση των συντάξεων και εισοδημάτων του λαού και γενικότερα τα πρωτοφανή μέτρα λιτότητας, στα οποία κατέφυγε η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, εξοργίζουν τον Ελληνικό λαό, ειδικότερα όταν την ίδια ώρα βλέπει μεγαλοστελέχη να λαμβάνουν υπέρογκες αμοιβές, επιτροπές και συμβούλια να συστήνονται χωρίς ουσιαστικό περιεχόμενο, παρά μόνο την εξυπηρέτηση ημετέρων στελεχών και η αναξιοκρατία να κυριαρχεί σε όλο το φάσμα της Ελληνικής κοινωνίας. Τρανταχτή περίπτωση σε όλα τα παραπάνω αποτελεί η παραίτηση του Αναπληρωτή Διευθύνοντα Συμβούλου της ΔΕΗ κ. Πρόδρομου Ευθύμογλου, η οποία στοίχισε στον Ελληνικό λαό και στην τσέπη των φορολογούμενων το αστρονομικό ποσό για τα σημερινά δεδομένα, των 162.000 ευρώ.

Η παραπάνω ενέργεια αποτελεί πρόκληση για την κοινωνία και για τους κόπους και τις θυσίες που η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ εξαναγκάζει τους πολίτες. Οι περικοπές και οι θυσίες, μάλλον δεν συνάδουν με την περίπτωση του Διευθύνοντα Συμβούλου, στον οποίο το κράτος κατέβαλε την υπέρογκη αυτή αποζημίωση. Οφείλει η Κυβέρνηση και τα συναρμόδια Υπουργεία, να αντιμετωπίσουν σοβαρά και με υπευθυνότητα τέτοια φαινόμενα, που προκαλούν το κοινωνικό αίσθημα και την οργή των Ελλήνων πολιτών, την ώρα που οι ίδιοι στερούνται κεκτημένων δικαιωμάτων τους.

Κατόπιν τούτων, ερωτώνται οι συναρμόδιοι Υπουργοί:

- Προτίθενται, τα συναρμόδια Υπουργεία, να προβούν στην περικοπή των αποζημιώσεων που επιφέρουν οι παραιτήσεις στελεχών που θήτευσαν σε διευθυντικές θέσεις;

Απαντήσεις Υπουργείων